Etikettövrigt
Läst 9068 ggr
Liiniz
2012-11-28, 15:33

Artikelförslag?

Som skrivet ovan så vill vi veta lite mer om vad ni vill läsa. Är det några speciella "galopplegender", sits, regler eller vad som helst inom galoppen som ni vill veta mer om? Alla idéer är välkomna!

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

[tildemattson]
2012-11-29, 10:19
#1

Artiklar om hästar, jockeys och andra personer. Sitsen, galopp i andra länder och kanske hur man fotar galopp :)

Liiniz
2012-11-29, 10:33
#2

Mycket bra Idéer, ska börja spåna en del på det. Är det någon speciell häst och jockey som du vill veta mer om? =)

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

[tildemattson]
2012-11-29, 10:39
#3

Zennyatta :D

Liiniz
2012-11-29, 10:55
#4

Super, då ska det ordnas så fort som möjligt =) bara säg till om det är fler som du vill veta mer om, kommer en artikel snart på Frankie Dettori också =)

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Flashline
2012-12-03, 18:12
#5

Arbetsmiljön och grå/svart arbetskraft diskuteras mycket just nu inom hästvärlden. Kanske är det en idé att lägga upp en artikel om galopptränarna?

Kanske försöka höra deras syn på  arbetsmiljöfrågor och svart arbetskraft. Hur många tränare vågar uttala sig?

Säkerligen finns det en del tränare man skall undvika som praktikant eller arbetsryttare. Och tränare som är bra att jobba för som praktikant eller arbetsryttare?

Tror att många som är nyfikna på galopp och söker praktikplats hos någon tränare är intresserade av att veta hos vilka man skall söka praktikplats och vilka man skall undvika.

En märklig sak är att ingen galopptränare är HYN-godkänd. Är detta något som talar för eller mot galopptränarna? Är HYN godkännandet värt något?

Linnea
2012-12-03, 19:15
#6

35 Kan hända att de so, ger HYN-godkännande är lite för traditionella och helst håller sig till "riktig ridsport" som hoppning, dressyr mm. Och/eller så är inte tränarna så intresserade för att det som oftast görs för ridsporten är just för hopp, dressyr mm och dom känner kanske att det inte är något för dom.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Liiniz
2012-12-03, 23:15
#7

#5 Det är en väldigt bra ide men med att göra en sådan artikel så riskerar man att hänga ut folk, det kan bli många upprörda tankar och åsikter. Vill någon veta tips om bra praktikplats så är mitt tips att man frågor någon inom galoppen mer privat, vill man veta om bra praktikplatser på Jägers så får man gärna skicka ett pm till mig. Sedan ska man ju ha i åtanke att en bra praktikplats för den ena är inte alltid det för den andra.

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Flashline
2012-12-04, 09:32
#8

Det är väl Galoppens baksida att ingen vågar nämna de tränare som inte följer Arbetsmiljölagen, inte bedriver ett Systematiskt arbetsmiljöarbete och inte har en fungerande olycksfalls och tillbudshantering. Det är faktiskt ett lagkrav oavsett om man är anställd eller praktikant.

Men visst, många inom galoppen jobbar ju svart och oförsäkrat och vill inte att det här är något man skall tala om. Så de oseriösa tränarna kan fortsätta sin verksamhet.

Avseende HYN så sitter det faktiskt två repressentanter från Galoppen där. Men så länge ingen tränare inom galoppen kan uppfylla de relativt små krav HYN har så talar det nog mer mot galoppen än för.

Jag ser inga problem i att nämna de tränare med anställda och praktikanter som följer Arbetsmiljölagen och bedriver ett Systematiskt arbetsmiljöarbete liksom att nämna de tränare har anställda och praktikanter som inte följer Arbetsmiljölagen och inte bedriver ett Systematiskt arbetsmiljöarbete.

En tränare som följer Arbetsmiljölagen och bedriver ett Systematiskt arbetsmiljöarbete förtjänar att uppmärksammas.

Skulle en tränare ta illa upp får han/hon visa upp dokument på att han/hon faktiskt bedriver ett Systematiskt arbetsmiljöarbete. Under tiden så vet praktikanter och arbetssökande arbetsryttare/hästskötare vilka tränare som är seriösa och som man bör söka sig till.

Linnea
2012-12-04, 09:36
#9

Isåfall bör man nog hålla sig till de tränare som sköter sig. Får dessa uppmärksamhet och man visar att detta är något som många vill ha mer av så kanske fler hakar på. Sätter man ut namn på de som inte sköter sig blir det lätt pajkastning och man kan bli anmäld för förtal om man inte har tillräckligt på fötterna.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Flashline
2012-12-04, 09:50
#10

En tränare som inte följer Arbetsmiljölagen, inte bedriver ett Systematiskt arbetsmiljöarbete och inte har en fungerande tillbuds och olycksfalls kan inte anmäla någon för förtal då han/hon faktiskt begår en lagöverträdelse. Det är inget nytt lagkrav. Det har funnits i över tio år och är förenat med både böter och fängelse ifall överträdelsen är allvarlig.

Om någon tränare tycker att han/hon är förtalad så får denne visa upp att hon faktiskt följer Arbetsmiljölagen och har ett fungerande Systematiskt arbetsmiljöarbete och har en samlad olycksfalls och tillbudshantering sedan fem år tillbaka…

Kan han/hon inte visa upp ovanstående så har han/hon faktiskt begått en lagövertädelse och då handlar det inte längre om förtal.

Seriösa tränare som lägger ner tid och arbete på att skapa en bra arbetsmiljö och följa Arbetsmiljölagen bör uppmärksammas.

Oseriösa tränare som inte följer Arbetsmiljölagen bör uppmärksammas lika mycket för att inte praktikanter mfl. skall skadas i deras verksamhet…

Liiniz
2012-12-04, 10:56
#11

Du har rätt i en hel del men detta är inte rätt plats för att ta upp sådana saker. Vi är här för att vi gillar galoppen och vill lära oss mer om den, inte för att hänga ut andra eller lägga oss i hur de sköter sin verksamhet och anställda. Det får de med högre makt göra och som faktiskt har detta som arbetsuppgift.

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Flashline
2012-12-04, 11:22
#12

Jag gillar också galoppen men det går inte att blunda för att det är en verksamhet som handlar om pengar.

Det kan inte accepteras att oseriösa tränare ostört får driva oseriösa verksamheter där människor skadas ekonomiskt, psykiskt eller fysiskt. Det är en verklighet inom galoppen som man inte skall blunda för likväl som man inte skall blunda för att djur far illa.

Det är en policyfråga där det inte finns någon neutral zon. Antingen vill man framstå som seriös och stödjer tanken på att skapa en bättre arbetsmiljö. Eller så väljer man att se åt andra hållet och stödjer indirekt oseriösa verksamheter…

Vill man inte tala om galoppvärldens baksida så skapar man en falsk bild av den. Och hur seriös är man då?

Liiniz
2012-12-04, 12:45
#13

Detta är inte rätt plats för att skriva en artikel om vem som gör vad, vem som är bra och inte bra! Nog talat om det nu då detta har urartat totalt. Det kommer inte att komma upp en artikel om detta ämne.

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Linnea
2012-12-05, 12:11
#14

#12 Det där handlar om hästbranschen i stort och inte bara om galopp.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

ellenlindman
2013-05-25, 15:44
#15

#3 En riktigt saftig artikel om Zenyatta är på G! 😃

Ellen Lindman | Medarbetare på Galopp iFokus

[tildemattson]
2013-05-25, 20:54
#16

#15 Trevligt :)

Upp till toppen