Annons:
Etikettermånadens-profilartiklar
Läst 3013 ggr
Linnea
2009-09-28, 19:04

Månadens Profil - Oktober

Först ut i denna intervjuserie är Linda Persson som arbetar på Ung Galopp.

Copy of ulla.jpg

Linda Persson och All Heart

När började du med hästar?

Jag har ridit så länge jag kan komma ihåg. Jag började på ridskola och var även fodervärd på några ponnyer som jag tävlade lokalt i hoppning och dressyr.

Varför blev det just galopp?

1998 flyttade jag och en kompis till Irland för att jobba med fälttävlanshästar. Av en slump hamnade jag så småningom på Nordirlands största fullblodsstuteri, Scarvagh House stud. Jag blev ganska omgående erbjuden att ansvara för unghäststallet med 40 boxar. Där red vi in och förberedde unghästar för försäljning och jag blev ganska snabbt galoppfrälst, samtidigt som jag fortsatte att tävla fälttävlan. Efter 5 år flyttade jag till Nya Zeeland där jag jobbade enbart med galopp.

Rider du galopphästar just nu?

Ja, jag rider min egen häst varje morgon och när jag har tid över rider jag några turer åt Patrick Wahl och Caroline Malmborg på Täby.

Vad jobbar du som idag?

Jag jobbar inom Ung Galoppprojektet, som är Svensk Galopps ungdomssatsning. Jag jobbar mycket med ponnygaloppen, vilket är superkul!
 
Hur fick du det jobbet?

Jag flyttade hem till Sverige igen 2007 och då kontaktade jag Helena Gärtner som är utbildningsansvarig på Svensk Galopp. Just då fanns det ingenting men efter ett tag kom det en öppning då Ninni Westerlund (som jobbade inom projektet) bestämde sig för att bli jockeylärling och inte längre hade möjlighet att jobba vidare.

Vad är det roligaste/tråkigaste med ditt jobb?

Det roligaste är helt klart att jobba med barn och ungdomar och att arbetsuppgifterna är så varierande! Jag kan faktiskt inte komma på någonting som är tråkigt… 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Det varierar en del eftersom att jag ofta jobbar på helger och kvällar, men jag börjar alltid med att öppna mailen och svara på alla mail. Sedan är det kanske någon kurs eller aktivitet som ska planeras, listan är alltid ganska lång…

Har du någon egen häst?

Ja, jag äger 15 % i ett 2-årigt sto som är i träning hos Patrick Wahl. Jag red in henne förra hösten och köpte sedan in mig i henne.

Tävlar du med den?

Hon har haft en start där hon blev 5:a. Det är en jättefin liten häst men jag tror att hon kommer att behöva lite distans.

Om du skulle välja att bli jockey eller tränare, vilket hade du valt och varför?

På Nya Zeeland hade jag en proffstränarlicens och tränade i "partnership" med en annan man. Jag har även ridit lite kvallöpningar där, men jag tror ändå att träningen ligger mig närmast om hjärtat…

Skynda långsamt så går det fortare Sajtvärd på Fälttävlan

  • Redigerat 2022-08-19, 10:36 av Niklas
Annons:
HannaT
2009-10-14, 00:54
#1

Jättrevlig artikel! Bra idé med Månadens profil.

Skrattande

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Linnea
2009-10-14, 10:20
#2

Tackar!!

Skynda långsamt så går det fortare Sajtvärd på Fälttävlan

Ahnna
2009-10-14, 10:59
#3

Bra artikel och intressanta frågor!

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Hermelina
2009-10-20, 21:22
#4

Fin artikel! tycker som #1 och #2 att det var intressanta frågor och en bra ide Flört

Upp till toppen
Annons: