Annons:
Etiketterartiklargaloppbanor
Läst 2708 ggr
Linnea
2009-09-04, 11:47

Ny huvudstadsbana

Nu är det beslutat att marken där Täby Galopp ligger ska säljas. Vad händer nu?

Det är många aspekter att ta hänsyn till när man planerar den nya banan. Den ska ha bra träningsmöjligheter och det ska vara lätt att ta sig dit bl a.

De platser som för tillfället är aktuella är Sigtuna, Upplands Bro, Haninge och Södertälje.

Dock har det inkommit intresseanmälningar också från följande kommuner: Botkyrka, Knivsta, Norrtälje, Nykvarn, Upplands-Väsby och Vallentuna.

Hela rapporten "Nationalarena för galopp och trav eller enbart för galopp med möjlighet för andra ridsporter" finns att läsa här.

Vad tycker du bör finnas på den nya banan som inte finns på Täby idag? Finns där något som behöver bli bättre än vad det är idag?

Källa: Galoppsportens Framtid, bild: från rapporten

Skynda långsamt så går det fortare Sajtvärd på Fälttävlan

  • Redigerat 2022-08-19, 11:00 av Niklas
Annons:
Ahnna
2009-09-09, 12:03
#1

Jag tycker att konceptet som Täby strävade efter, att kunna erbjuda ridklubbar att hyra in sig och tävla dressyr, hoppning och fälttävlan var väldigt bra. Dock skulle jag förstås vilja se maratonhinder också, eftersom jag tävlar körning med mina ponnyer. Oskyldig

Jag vet inte vad det kostade att hyra ridbanorna för en dag, men jag kan tänka mig att det var rätt kostsamt. Det skulle jag i så fall vilja se en ändring på, så att även mindre klubbar har råd att hyra in sig och ha tävling och träning där. Ridbanorna måste inte ligga mitt i ovalen heller, utan man kan istället ha som på t.ex. Gävletravet, där ridbanorna ligger vid sidan av.

Personligen vill jag ha en bana norr om Stockholm, gärna i Sigtuna/Knivsta/Upplands Väsby-trakten.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Linnea
2009-09-09, 12:08
#2

Själv har ja aldrig varit på Täby men kan tycka att när man väl bygger så kan man ta lite ordentlige och försöka få in så mycket som möjligt på samma ställe. Det hade gett fler personer mer inblick i galoppen också och tvärtom.

Skynda långsamt så går det fortare Sajtvärd på Fälttävlan

Ahnna
2009-09-09, 12:14
#3

#2 Ja, det var därför som man började med ridbanor inne på Täby. Man hoppades kunna locka fler till galoppen den vägen, och det hade kanske funkat om det hade varit lättare för klubbarna att få boka in sig på banorna.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Upp till toppen
Annons: