Annons:
Etiketterartiklargaloppbanor
Läst 7364 ggr
Liiniz
2013-10-18, 21:52

En dag på Chantilly

I somras spenderade jag en vecka i Paris, galoppälskare som jag är så var jag tvungen att åka till i alla fall en galoppbana där.

Planen var från början att åka till Longchamp som ligger i Paris men då det inte var några lopp där under den veckan så fick det bli en tur till Chantilly som ligger cirka 30 minuter från Paris med tåg. På vägen från tågstationen till banan tog det cirka 15 minuter att gå och man slås verkligen av den härliga naturen som är kring banan. Det påminner lite om Klampenborg men ändå inte, lite svårt att förklara men det måste helt klart upplevas om möjligt. Väl framme vid banan så var det bara till att börja njuta av synen av de fina hästarna, arkitekturen omkring banan, det fina vädret, den väldigt fina gräsbanan och ljudet av hovarna som träffar gräsbanans yta samt folkets hejande. Det var en dag med några lite finare lopp, vilket syntes på prissummorna minst sagt. Folk som trängdes vid ledvolten för att kunna se hästarna, man är ju lite ovan vid att det är så mycket folk på en galoppdag, härligt att se. När hästarna närmar sig slutet av upploppet så rusar folket fram mot railen för att se vilken häst det är som kommer att korsa mållinjen först.

Något som jag kom att tänka på var att nästan alla hästar hade två träckare, verkar som att man har det mer som en trygghet jämfört med oss här hemma som också har det som en trygghet men framförallt om hästen har tendens att vara lite jobbig att gå med själv.

Jag tog ju såklart en del bilder och de talar väl för sig själv så se och njut. Hade lite problem med att lägga alla bilder i artikeln så bilderna kan ni se här!

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

  • Redigerat 2022-08-19, 10:58 av Niklas
Annons:
Upp till toppen
Annons: