14. Off Topic

OT- Hästar jagade av hundar

2010-01-06 12:04 #0 av: Linnea

Flera ekipage har blivit jagade av lösa hundar i skog i Helsingborg. Ägarna har varit helt oförstående och tyckt att deras hundar har rätt att vara lösa.

Jag som själv blivit jagad av hund när jag ridit tycker detta är, ursäkta språket, förjävligt.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2010-01-06 13:19 #1 av: Ahnna

Ibland undrar jag hur hundägare tänker. Jag har själv hundar och de gånger de beter sig illa så gör jag vad jag kan för att stoppa det illa kvickt. Tyvärr verkar inte alla hundägare tänka så...

En gång var jag ute och red på en stoooor åker. 300-400 meter bort, på andra änden, såg jag två personer som hade ett par samojeder som sprang lösa. Min dåvarande häst var inte rädd för hundar så jag brydde mig inte utan red vidare. En minut senare kommer en av hundarna sättandes rakt över fältet och springer runt, runt, runt mig och hästen, skällandes oavbrutet. Vad gjorde ägarna? Stannade, glodde och sa inte ett ljud och gjorde inga försök att locka till sig hunden. Jag försökte trava därifrån, men det tog åtminstone en minut av gällt skällande innan vovven gav upp och sprang iväg igen.

Hade det varit min hund så hade jag stolpat tvärs över fältet med raska kliv och tagit tag i jycken och förklarat väldigt tydligt att man inte beter sig så mot hästar! Skrikandes Jäklar i min låda vad arg jag var den dagen! De där ägarna ska tacka sin lyckliga stjärna för att hästen inte var rädd och för att de befann sig så långt bort att jag inte kunde komma åt dem! *morrrr*

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2010-01-06 20:18 #2 av: Hermelina

Men herregud vad oförskämt av ägarna att inte göra något!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.