01. Allmänt om galopp

Flugskydd

2010-06-14 23:32 #0 av: Hermelina

Vad använder ni för skydd mot flugor?

Täcke, sågon salva eller flugspray?

Jag hatar verkligen mygg och knott och lider verkligen med alla hästar som det bara svärmar knott och bromsar och sådant runt!!

Sommaren är härlig, men usch och fy för myggSkrikandes

Anmäl
2010-06-15 10:46 #1 av: Linnea

Travaren har en flughuva och flugmedel typ switch fast en annan sort.

Russet har samma medel plus en blandning äppelcidervinäger/vatten som jag sprejar på honom om jag misstänker att han kliar sig. Han kliade av sig stora delar av manen förra året..

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2010-06-16 17:46 #2 av: Hermelina

 #1 Jobbigt med hästar som kliar av sig man och svans..!

På Herkules har jag för tillfället en flughuva och en flugspray som jag har gjort själv. Vet dock inte hur bra den funbkar egentligen.. Det är lite mygg runt honom men inte så farligt faktiskt.  Men det kasnke mest beror på vart han står i hagen :P

På kvällarna här är det dock olidligt med mygg, galet faktiskt..(en hel del bromsar också) Jag ville inte köpa ett helt nytt flugtäcke för massa dyra pengar, men en tjej som står här på sommarbetet är så otroligt snäll att hon lånar ut sitt täcke till mig! :) Så det sätter jag på vid 19.oo och tar av vid ca 10.oo när de värsta myggsvärmen är över ,under natten och kväll plus morgon :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.