Tävling

Fredik Johansson nackopereras

2013-05-18 16:13 #0 av: [Appelqvist]

Stjärnjockeyn Fredrik Johansson är svårt skadad igen. På onsdag kommer han att opereras i nacken på en privatklinik i Oslo. Enligt läkarna är det goda prognoser att allt sak gå bra och Fredrik Johansson själv hoppas vara tillbaka i mitten av juli.

– Läkarna har förklarar skadan för mig. Normalt är nacken formad som ett C, min är formad som ett S, berättar han och utvecklar:

– Tänk dig att du tittar rakt fram, sen tittar du upp i taket. Det är så jag har nacken när jag rider.

Fredrik, som dragits med stora skadeproblem de sista tre–fyra åren, var på väg tillbaka och hade precis börjat få tillbaka den rätta känslan när skadan slog till. Handen och armen domnar av till och från, naturligtvis helt ohållbart för en jockey om det skulle inträffa i ett löp. Efter omfattade läkarundersökningar fann läkarna att skadan satt i nacken. Och för att spara tid blir det en privatklinik som gör ingreppet.

– Jag har inte tid att ställa mig i kö och vänta.

Några tankar på att ge upp karriären har inte Fredrik. Håller läkarnas prognos hinner Fredrik blir frisk innan höstens storlopp och har även ett par veckors frist innan det svenska derbyt i augusti.


Källa: http://blogg.sydsvenskan.se/engman/2013/05/16/jockeyn-fredrik-johansson-nackopereras/

Anmäl
2013-05-19 21:30 #1 av: Liiniz

Han är verkligen en riktig kämpe, kommer han att komma tillbaka och vinna derbyt igen?! Ska bli ytterst spännande att se =D

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.