Övrigt

Vem är Appelqvist?

2012-06-23 21:01 #0 av: [Appelqvist]

Här kommer en artikel om vem jag är och mitt galoppintresse.

Mitt namn är Lisa och jag är 19 år gammal. Jag bor, precis som vår sajtvärd Liiniz, i Malmö och håller till på Jägersro galoppbana.


Mitt hästintresse har jag ingen aning om vart det kommer ifrån. Alla i min släkt är livrädda för hästar, men det var det jag föll för.Jag började på ridskola vid 7 års ålder och höll på i 2 terminer innan jag föll av och blev rädd. Jag slutade hela med hästar fram tills min mamma och jag flyttade ut på landet. Där fanns ett ponnylekis som jag alltid höll till på. I samband med att jag red en gammal fjordkorsning och på min grannes enorma och ursnälla ardennerhästar så försvann min rädsla för att rida och jag började på nytt på ridskola, denna gången på en annan, mer hobbyinriktad ridskola.

Jag har alltid haft en förkärlek till galoppsporten och 2008 fick jag chansen att prova på galopp på Ung Jägersro i Malmö, en endagskurs som hölls bl.a av numera f.d proffsjockeyn Anette Svensson.Efter att jag fått testa att rida deras araber och efter att ha blivit tipsad av Anette Svensson om ett gymnasie så var jag helt fast! Självklart var det jockey jag ville bli!

Jag gick på ridskolan 2006-2010 och utvecklades tillslut så pass mycket att jag red i ridskolans bästa tonårsgrupp. Våren 2010 slutade jag nian och slutade även på ridskolan. Under sommaren hade jag en B-ponny under vidareutbildning som jag under ett par år ridit in och jobbat mycket med. Hösten 2010 var det dags att börja gymnasiet. Det valet föll enkelt på Frans Suell Gymnasie i Malmö. Samma gymnasie som Anette Svensson tipsade om.

Så hösten 2010 flyttade jag till Skåne men insåg väldigt snabbt att jag inte alls tyckte om att rida hästarna. Så jag "sadlade om" i mina drömmar och satsade på en tränarkarriär istället. Jag började även i oktober 2010 att hjälpa till hos proffstränaren Francisco Castro och hösten 2011 började jag ha min praktik där 2 ggr i veckan.
Med hjälp av Castro och lärlingen Isadora Karlsson så har jag lärt mig allt jag kan hittills om galopphästar. Isadora fick mig även att börja rida igen. I nuläget rider jag endast en häst hos Castro, ett härligt sto som startar i Dansk Derby 2012!


Och med hjälp och stöttning av Francisco, lärare på skolan, familj och vänner (framförallt Ellinor Rasmusson, medarbetare på Engelskt Fullblod), så har jag nu tagit min AT1-licens, alltså amatörtränarlicens med rätt att träna 3-åriga och äldre hästar.
Så inom ett par år kan jag förhoppningsvis ta in en häst i träning, något jag ser fram emot enormt mycket!

Min kärlek för galoppen kommer nog fortsätta föralltid och när jag om ett år tar studenten hoppas jag på att kunna jobba med galopphästar på heltid.

Jag & Summertime, hästen som startar i Dansk Derby 2012

 

 


 

 


Jag & Black Business, en älskad häst som tyvärr fick vandra vidare i februari i år.

 


Förutom galoppintresset så har jag även stort intresse för fotografering, dock bara på hobbynivå, och självklart mina djur.
I mitt familj finns en blandrashund på 5 år (Kimmie), en 15 årig bondkatt (Isabelle) och snart så flyttar även en sphynx-katt in i hemmet!


Finns det något ni undrar eller behöver hjälp med på sajten så tveka inte att höra av er!

Anmäl
2012-06-23 21:40 #1 av: Liiniz

Bra artikel, verkligen roligt att få veta mer om dig och ditt hästintresse Skrattande

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2012-06-23 21:52 #2 av: ellinorrasmusson

haha, älskar dig!

// Ellinor Rasmusson
medarbetare på
engelskt fullblod ifokus

Anmäl
2012-06-24 01:12 #3 av: [Appelqvist]

Tack lina :D
Älskar dig också Elli :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.