2011-11-17 20:54 #0 av: Liiniz

Alla är vi inte miljonärer eller har en så pass bra inkomst att vi har råd att äga en galopphäst. Men nu blir det allt vanligare att man köper en andel i häst vilket är betydligt billigare. På så vis blir du galopphästägare men behöver bara betala för din del av hästen.

Galoppen är den mest explosiva och spännande hästsporten. Hästarna är vackra och stämningen när hästarna kommer in på upploppet är oftast väldigt spänd men högljud. Ett annorlunda sätt att göra något men vännerna är att köpa en häst tillsammans. Då får ni alla dela spänningen tillsammans när er häst kör sin spurt över upploppet och kanske även tjäna pengar.

En 10-del i en häst kan kosta från 1000:- och uppåt och då betalar man cirka 1000:- i månaden för träningen. Insatser och sådana kostnader kan tillkomma men brukar inte bli så höga när man är några stycken som delar på det. Om man inte har några vänner som är intresserade av att äga en galopphäst så kan man alltid kolla in på tränares hemsidor eller ringa dem så har de säkert andelar till salu.

Detta är det enklaste och snabbaste sättet att äga en häst. Många som startar konsortium tar hjälp av företaget Easy KB som sköter allt pappersjobb såsom betalning av fakturor, bokföring, månadsredovisning, deklarationsservice etc. De förebygger också juridiska och skattemässiga bekymmer. Hos dem är varje häst uppdelad i 20 upp till 100 andelar men inget hindrar en från att äga fler än en andel i en häst.

Något mer roligt är att komma på tillsammans hur dressen ska se ut samt att ge ert konsortium ett pseudonym.

De enda nackdelarna med denna typ av ägandeskap är att kontakten med hästen kan vara något mindre än annars och det känns ju inte riktigt som just ”din” häst (det är ju eran häst, så får man tänka). Man kan även ha lite mindre inflytande så alla ägare måste vara överens och beslut gällande hästen.

Exempel på hästar som ägs av konsortium:

Maserati
Aghostatgodsplace
Panama Jack
Bosun’s Watch
Goldinova
Western Memory
Tintillon


Luckyreno och Panama Jack