Övrigt

Nils Lindgren 70 år

2011-10-14 22:29 #0 av: Liiniz

Den 6:e oktober fyllde Nils Lindgren 70 år. Han är en av galoppsportens och Jägersros verkliga trotjänare genom tiderna. Som sig bör firades han på tränarrummet på Jägersro.

Då Nisse började med galoppen på 60-talet så började han hos Thorwald Nordquist, man kan ju definitivt säga att han hade ett imponerande gäng av arbetskamrater. De var inga mindre än Arthur Björnstedt, Rolf Wuscha, Ole Larsen, David Thomas och Sven-Åke Johansson. Nästa steg i hans karriär var som banmästare för Skånska Fältrittklubben.

Nisse anställdes som försteman på anläggningen Prammsholm i Toma Hällestad då Stall PM, Per-Erik och Margit Pramm satsade stort på avel och träningsrörelse.  Detta var på 70- och 80-talen. Han kom att jobba med flera olika tränare genom åren så som Janos Tandari, Bengt Bengtsson, Terje Dahl, med fler.  Stallet kom att ha stora framgångar med hästar så som Dalby Jaguar och svenska Derbyvinnarna Cross Purpose 1977 och Linardo 1987.

Nils Lindgren med Sten Thynell

Nisse beslutade sig för att starta egen träningsrörelse 1988 och inom några år blev Sten Thynells Stall Lambada stallets dominerande ägare. Stall Lambadas hästar kände man lätt igen genom dess orange och vita dress. Theatrician som vann tre Listed under en sommar och kom trea i Stockholm Cup var nog stallets största stjärna genom åren. Shawdon som också var en topphäst vann två Listed i Tyskland i Nisses träning och en annan var ju Primo Melody som tog den ovanliga dubbeln Malmö Stads Pris som 2-åring och Danskt Oaks som 3-åring.

Nils Lindgren med Shawdon

Nisse träffade jag för första gången för 9 år sedan. Som 11-åring kom jag till hans stall på Jägersro så gott som varje helg och han välkomnade alltid en med ”öppna armar”. För mig var han en otroligt bra lärare som inte var så försiktig med att ge en små utmaningar. Nu kanske man inte tycker att sådana utmaningar som att borsta en bråkig åring eller att gå ner till hagen med en galoppör som är i full träning är så svårt. Dock som en 11-åring lär man sig väldigt mycket, jag fick den bästa starten inom galoppen som man kan få och allt är tack vare Nisse som trodde på en. Han trodde nog att jag klarade mer än vad jag själv trodde. *fnittrar*

Något jag verkligen har lärt mig när det gäller Nisse, det är att han är en riktig ”hästman”, han förstår verkligen hästar. Får man chansen att se någon som honom med hästar så gäller det bara ”se och lär”.

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2011-10-15 07:41 #1 av: Linnea

Intressant!

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.