Tävling

Gloria de Campeao slår rekord i Dubai World Cup

2010-03-27 23:28 #0 av: Hermelina

" Den svenskägda hästen Gloria de Campeao har vunnit en rekordstor prissumma. Hästen sprang i kväll in närmare 45 miljoner kronor i ärofyllda Dubai World Cup. - Det är en dröm som gått i uppfyllelse, säger ägaren Stefan Friborg, 62 år från Hallsberg, till Travronden. "

Gloria.jpg
Tiago Pereira red in Gloria de Campeao till seger. Foto: Ahmed Jadallah


" Förra året kom svenskägda Gloria de Campeao tvåa i världens största galopptävling, Dubai World Cup. I år gick det ännu bättre. Gloria de Campeao vann loppet över 2 000 meter och sprang hem första priset på 6 miljoner dollar, vilket motsvarar närmare 45 miljoner svenska kronor.
Så mycket pengar har aldrig tidigare en svenskägd häst vunnit.
- Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Jag tror knappt det är sant och jag har svårt att andas, säger ägaren Stefan Friborg till Travronden.

Direkt till täten

Gloria de Campeao, som reds av den brasilianska ryttaren Tiago Pereira, gick direkt till täten och höll sedan övriga startfältet bakom sig genom hela loppet, även om det bara skiljde en nos till tvåan över mållinjen.
- Jag slets mellan hopp och förtvivlan när jag väntade på målfotot, säger Stefan Friborg till Travronden.
Gloria de Campeao är född i Brasilien vilket är högst ovanligt. USA och Storbritannien är annars de stora uppfödarnationerna.
Stefan Friborg är verksam inom oljebranschen och bor i Brasilien. Han äger närmare 200 hästar i flera länder med Gloria de Campeao som stallets stora stjärna. Sjuåringen var tvåa i Dubai world cup i fjol, men i år blev det jackpot. Hästen har nu tjänat närmare 70 miljoner kronor på 24 starter, skriver TT.

Imponerad

Gloria de Campeao tränas av fransmannen Pascal Barry. Han var efter loppet imponerad av hästen.
- Jag vet att det är svårt att vinna från ledningen här, men samtidigt är Gloria de Campeao en riktig fighter när han får springa fritt. Segern i Dubai World Cup är det absolut största jag varit med om, säger Pascal Barry till Travronden.  "


Källa

Källa till bild nr 1

Anmäl
2010-03-27 23:31 #1 av: Hermelina

Imponerad, Wow! Kul med lite publicitet för Sveige också!! :D

Anmäl
2010-03-29 10:39 #2 av: Linnea

Helt sjukt att man kan vinna så mycket på så få starter! Roligt att en svensk vinner även om hästen inte är svensk.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.