Annons:
Etiketttävling
Läst 3892 ggr
Linnea
2010-04-06 11:54

Spela på galopp del 2

Lär dig galoppens olika spelformer!

ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) administrerar spelet på hästar i Sverige.

Här listas de olika spelformerna som används inom galoppen:

Vinnare:

För att du ska vinna krävs det att den häst du spelat på kommer först i mål. Man kan spela på vinnare i alla lopp. Om vinnaroddset är 4,60 är din vinst 46 kr om du satsat 10 kr. Preliminära vinnarodds anges på totalisatortavlan per satsade 10 kr.

Plats:

För att du ska vinna krävs det att hästen du satsat på kommer bland de tre första i mål. Om loppet har sex eller färre startande är det etta eller två som gäller. Oddsen är lite lägre än på Vinnare. Plats kan spelas i alla lopp.

Komb:

Galoppens eget spel. Man ska sätta ettan och tvåan i rätt ordning. KOmb kan spelas i alla lopp.

Trio:

Det gäller att hitta de tre första hästarna i mål och sätta dessa i rätt ordning. Spelet är populärt tack vare de höga oddsen. I galoppen är det inte ovanligt med trioodds på 1000 gånger insatsen. Lägsta radpris är 2 kr.

V4:

Arrangeras främst under lunchgaloppen. Här gäller det att hitta vinnarna i fyra förutbestämda lopp. Radpriset är 2 kr och utdelningen påverkas av hur många som lyckats pricka in rätt rad.

Lunchdubbel/Dagens Dubbel:

Dessa är Sveriges populäraste dagliga spelform. Lunchdubbeln avgörs på lunchen medans Dagens Dubbel avgörs på kvällar och helgens eftermiddagar. Det går ut på att hitta vinnarna i två förutbestämda lopp, radpriset är 5 kr.

V5:

Detta är ATG:s äldsta pottspel, det introducerades redan 1959 på Åbys Galoppbana. V5 är som V4 men du ska pricka in vinnaren i fem förutbestämda lopp och radpriset är 1 krona.

V65:

Här gäller det att pricka in vinnarna i sex lopp men du vinner även om du bara lyckas pricka in fem rätt. Radpriset är 1 krona.

V3:

V3 är främst ett banspel. Man ska pricka in vinnarna i tre förutbestämda löpningar. Insatsen är 10 kr per andel och man börjar med att köpa valfritt antal andelar på valfritt antal hästar i V3-1. Vinnande andelar i V3-1 byts sedan till andelar i V3-2 och om man "överlever" även här byts de till andelar i V3-3.

Skynda långsamt så går det fortare Sajtvärd på Fälttävlan

Annons:
Linnea
2010-10-05 09:20
#1

Jag puttar upp denna för alla om vill vara med och "spela".

Skynda långsamt så går det fortare Sajtvärd på Fälttävlan

Upp till toppen
Annons: