Tävling

Spela på galopp del 2

2010-04-06 11:54 #0 av: Linnea

Lär dig galoppens olika spelformer!

ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) administrerar spelet på hästar i Sverige.

Här listas de olika spelformerna som används inom galoppen:

Vinnare:

För att du ska vinna krävs det att den häst du spelat på kommer först i mål. Man kan spela på vinnare i alla lopp. Om vinnaroddset är 4,60 är din vinst 46 kr om du satsat 10 kr. Preliminära vinnarodds anges på totalisatortavlan per satsade 10 kr.

Plats:

För att du ska vinna krävs det att hästen du satsat på kommer bland de tre första i mål. Om loppet har sex eller färre startande är det etta eller två som gäller. Oddsen är lite lägre än på Vinnare. Plats kan spelas i alla lopp.

Komb:

Galoppens eget spel. Man ska sätta ettan och tvåan i rätt ordning. KOmb kan spelas i alla lopp.

Trio:

Det gäller att hitta de tre första hästarna i mål och sätta dessa i rätt ordning. Spelet är populärt tack vare de höga oddsen. I galoppen är det inte ovanligt med trioodds på 1000 gånger insatsen. Lägsta radpris är 2 kr.

V4:

Arrangeras främst under lunchgaloppen. Här gäller det att hitta vinnarna i fyra förutbestämda lopp. Radpriset är 2 kr och utdelningen påverkas av hur många som lyckats pricka in rätt rad.

Lunchdubbel/Dagens Dubbel:

Dessa är Sveriges populäraste dagliga spelform. Lunchdubbeln avgörs på lunchen medans Dagens Dubbel avgörs på kvällar och helgens eftermiddagar. Det går ut på att hitta vinnarna i två förutbestämda lopp, radpriset är 5 kr.

V5:

Detta är ATG:s äldsta pottspel, det introducerades redan 1959 på Åbys Galoppbana. V5 är som V4 men du ska pricka in vinnaren i fem förutbestämda lopp och radpriset är 1 krona.

V65:

Här gäller det att pricka in vinnarna i sex lopp men du vinner även om du bara lyckas pricka in fem rätt. Radpriset är 1 krona.

V3:

V3 är främst ett banspel. Man ska pricka in vinnarna i tre förutbestämda löpningar. Insatsen är 10 kr per andel och man börjar med att köpa valfritt antal andelar på valfritt antal hästar i V3-1. Vinnande andelar i V3-1 byts sedan till andelar i V3-2 och om man "överlever" även här byts de till andelar i V3-3.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2010-10-05 09:20 #1 av: Linnea

Jag puttar upp denna för alla om vill vara med och "spela".

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.