Tävling

En galopphästs väg från stall till målgång - Del 2

2010-06-19 22:59 #0 av: Liiniz

Här i den andra delen av en galopphästs väg från stall till målgång, får vi följa hingsten Don Marco under hans tävlingsdag.

Torsdagen den 17:e mars startade Hans-Inge Larsen tränade hingsten Don Marco på Derbybanan Jägersro i Oxie-löpning. Loppet var på 1200 dt och för 3-åriga hästar eller äldre som ej har segrat.

Don Marco är en 3-årig fux efter Arkadian Hero och undan Jaybird. Han har ännu ej segrat men har varit placerad 4 gånger utav 7 starter. Don Marco är en stor och trevlig hingst som mer än gärna står och myser med en i boxen, lite gummiskrapa är det inget fel på.

Arbetarna i stallet samt tränaren har förhoppningar på en vinst och tror att det finns en stor chans till det. Dock ser de River Sid som också startar i samma lopp, som en farlig motståndare.

Jockeyn är ingen mindre än Shane Karlsson som vi alla känner till, han är även lärling hos Hans-Inge.

DSC03252.JPG

Don Marco blir borstad.

Don Marcos tävlingsdag började med en dusch samt en liten skön promenad i solen. Resten av förmiddagen spenderades på att ta det lugnt i boxen.

När det börjar närma sig tid för start är det dags att börja borsta så att han ser bra och presentabel ut. Som tränare, ägare, träckare m.fl. vill man att hästen ska vara snyggt vigjord inför löp så att det ser bra ut i ledvolten.

DSC03263.JPG'

Tränaren Hans-Inge Larsen lindar med vetrap medan Felicia håller Don Marco på plats.

DSC03275.JPG

Hans-Inge och Seamus sadlar Don Marco.

Don Marco stod snällt under hela tiden som han blev gjord i ordning och sparade på sina krafter inför loppet. Det är viktigt att vara noggrann vid sadling då minsta lilla misstag kan sluta i en katastrof, i värsta fall.

DSC03313.JPGDSC03315.JPG

Då var det dags för att bege sig till ledvolten.

DSC03322.JPG

Shane Karlsson i sadeln.

Don Marco gick lugnt och sansat i ledvolten men som de flesta, blev han ju lite taggad när ryttaren kommer upp i sadeln, då är det ju dags för action.

DSC03324.JPG

På väg till start.

DSC03328.JPG

Upploppet!

Det blev tyvärr ingen vinst denna gång men det blev en 2:a plats och han kämpade ända in i slutet. Det räckte tyvärr inte då River Sid tog sig i förbi med en riktig spurt i mitten på upploppet. Men det blev inga sura miner, tvärtom, alla var glada och nöjda över hans prestation.

DSC03332.JPG

Blommor blev mottagna och Don Marco dricker lite vatten efter loppet.

DSC03336.JPG

En dusch satt fint efter hans goda prestation.

Hans-Inge hade även en kvalhäst som heter Ahladia. Hon är efter Dexterity och undan Tabariya. Hon är både tränad och ägd av Hans-Inge Larsen.

DSC03283.JPG

Ahladia är ett 3-årigt sto som skulle kvalas med ryttaren Shane Karlsson. Dock blev det problem i startboxarna och hon vägrade gå in. Tyvärr slutade det med att hon blev struken och fick återvända hem till stallet.
Hon är en väldigt trevlig häst att handskas med. Hans-Inge meddelar att han misstänkte att hon skulle strula till det trots att hon har gått fint in i boxarna under träning samt är en bra häst på att springa. Hon har förbättrats mycket under de senaste 3 månaderna sedan Shane Karlsson började rida henne under träning.

Ägaren och tränaren Hans-Inge Larsen var såklart missnöjd med hur det hade gått med hans egen häst men var samtidigt väldigt glad och nöjd över Don Marcos 2:a plats. Han kom med lite fika till oss i stallet efter loppen. Så dagen blev avrundad med en macka samt lite prat kring hur dagen hade gått.

Så då var detta del två =) Ni får ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna.

Alla bilder i denna artikel är tagna av mig och det är copyrigth på alla!

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-06-20 23:06 #1 av: Hermelina

Vad trevligt med en del två, jättebra skrivet :D Kul att följa en häst på Jägers också :) På den andra bilden uppifrån var han jättesöt ^^

Anmäl
2010-06-21 02:04 #2 av: Liiniz

Tack så mkt =D Ja han är en riktigt gosig sötnos^^ Synd att jag inte kan göra en när jag e i Klampenborg på söndag, ska träcka då =P

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-06-21 11:35 #3 av: Linnea

Jättebra artikel och fina bilder!

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2010-06-22 15:10 #4 av: Liiniz

#3 Oj vad kul att du tycker detSkrattande Bilderna är tagna med en vanlig digitalkamera så de blev lite bättre än vad jag trodde, men jag tog rätt många bilder den dagen så det blev att välja ut de bästaTungan ute Det var kul att göra artikeln så sådant gör jag mer än gärna fler gånger^^

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-06-22 17:14 #5 av: Linnea

#4 Gör gärna det

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2010-06-25 00:02 #6 av: aracing

Jättebra! :D

Anmäl
2010-06-25 01:50 #7 av: Liiniz

Tackar =D

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-07-06 22:27 #8 av: Jockeytilda

Ja som inte kan så mycket om galopp lärde mig mycket av det härGlad #3 håller med Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.