Annons:
Etikettövrigt
Läst 2718 ggr
Liiniz
7/30/11, 7:38 PM

"Fartränder"

Ofta när man står vid ledvolten så ser man en massa olika mönster på hästarna bakar. Men hur gör man dem? I denna artikel beskriver jag hur man gör att väldigt vanligt mönster utan mall.

De flesta använder en mönstermall, även jag har börjat göra det rätt ofta nu för tiden. Det blir ett snyggt resultat på kort tid, Dock behöver det inte ta så lång tid att göra mönster för hand. Här nedan kommer jag beskriva hur man gör det mönster som var det första som jag lärde mig att göra utan mall.

Använd en ryktborste (oval med rem). Borsta av baken ordentligt innan, är hästen dammig på baken så ser det oftast bättre ut utan mönster. Man kan även spraya LITE pälsglans på baken (ett sprut på avstånd).

Det första du gör är att dra tre lodrätta streck nedåt med jämt avstånd ifrån varandra. Sedan drar du ett vågrätt streck medhårs nedanför de andra tre strecken och sedan drar du ett streck snett över det senaste.

Sedan fortsätter du med de senaste två strecken ända tills baken är "slut". Slutresultatet ska se ut ungefär som bilden nedan.

Fråga gärna om det är något som känns oklart.

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Annons:
Linnea
7/31/11, 9:26 AM
#1

Fräckt mönster!

Skynda långsamt så går det fortare Sajtvärd på Fälttävlan

Liiniz
7/31/11, 11:42 PM
#2

Ja det brukar bli riktigt snyggt Skrattande

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Ahnna
8/2/11, 11:11 PM
#3

I ett av de stall jag jobbade i för en massa år sen, inne på Täby, så var det standard att använda ryktborsten till att dra två långa streck horisontalt över baken med kanske 10 cm emellan. Enkelt, stilrent och extremt snabbt gjort.

Men jag tycker ju att avancerade ränder och mönster är finare! Cool

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Liiniz
8/3/11, 11:25 PM
#4

Ja det är ju väldigt vanligt att en del bara gör några horisontala streck. Väldigt många gör ju även schackrutor med hjälp av en mallGlad

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Upp till toppen
Annons: